lu.se

Nationalekonomiska institutionen

Ekonomihögskolan vid Lunds universitet

Årets hedersdoktor Jens Henriksson föreläser om ”Läsa för livet”

Föreläsning

Välkommen till 2022 års hedersdoktorsföreläsning vid Ekonomihögskolan. Årets hedersdoktor vid fakulteten, bankchefen Jens Henriksson, ger den öppna föreläsningen ”Läsa för livet”.

Ekonomihögskolan vid Lunds universitet har utsett Jens Henriksson, vd för Swedbank, till 2022 års hedersdoktor vid fakulteten. Den 2 juni gästar han Ekonomihögskolan och håller då den publika föreläsningen ”Läsa för livet”.

Jens Henriksson berättar om hur hans studier vid Lunds universitet kommit till nytta i krönikor, statsbudgetar, Ekofin, Bryssel, Internationella Valutafondens styrelse, Stockholmsbörsen, Sveriges största försäkringsbolag och nu i Swedbank.

Välkommen!

Ingen anmälan krävs. Först till kvarn.

Spara evenemanget till din kalender


Jens Henriksson (född 1967) är verkställande direktör vid Swedbank och med nära och djupa band till Lund och Lunds universitet. Han har en civilingenjörsexamen i elektroteknik från LTH och en civilekonomexamen från Ekonomihögskolan.

Jens Henriksson har även skrivit en licentiatavhandling i nationalekonomi vid Stockholms universitet. Han har en mycket framgångsrik karriär i staten och näringslivet i bagaget.

Han har varit politisk sakkunnig, planeringschef samt statssekreterare på Finansdepartementet under fyra olika finansministrar. En del av departementets arbete under denna period handlade om att sanera de svenska statsfinanserna och hantera efterdyningarna av den svenska bank- och fastighetskrisen som exploderade i början av 90-talet.

Jens Henriksson har också arbetat som exekutiv direktör vid IMF och har haft betydelsefulla uppdrag i det svenska näringslivet, först som vd för Stockholmsbörsen och sedan som vd för Folksam. Han tillträdde sitt senaste uppdrag 2019, som koncernchef och vd för Swedbank.

Läs mer om Jens Henriksson här

Årets doktorspromotion äger rum i Lund den 3 juni 2022.

Läs mer om doktorspromotionen på lu.se

 
2 juni 2022
13:00–14:00

Lokal

Crafoordsalen
Holger Crafoords Ekonomicentrum EC1
Tycho Brahes väg 1
223 63 Lund

Kontakt

Jeanette Ströberg

event@ehl.lu.se