lu.se

Nationalekonomiska institutionen

Ekonomihögskolan vid Lunds universitet

Forskningsassistent sökes

Forskningsassistent sökes för intervention i Malmö med förebilder i Naturvetenskap, Teknik och Matematik i grundskolan.

Vi undersöker om det går att påverka könsojämlikheter och negativa karriärtrender i Sverige genom att skicka ut förebilder till skolorna. Under det akademiska året 2023/2024 genomför vi ett fältexperiment i Malmö stad, några av dess kranskommuner och i Lund till årskurs nio i grundskolan.

Vi söker nu flera forskningsassistenter. Det finns två arbetsuppgifter. Du koordinerar med skolor så att förebilderna kommer ut till skolorna på rätt plats och rätt tid, och ser till att allting fungerar praktiskt. Du är den som följer med förebilderna ut till skolorna.

Vad får du ut av att arbeta med oss?
- Jobba nära seniora forskare och lära dig verktyg av relevans för forskning och arbetssätt på Världsbanken m.m. Forskargruppen har publicerat i bl.a. Science, Management Science, Quarterly Journal of Economics m.m. Flera av våra tidigare assistenter och doktorander har gått till seniora tjänster på NBER, svensk statsförvaltning och politik, samt till ledande business schools runt om i världen. En av förra årets assistenter gick direkt till IFN, Institutet för Näringslivsforskning.
- Hjälpa oss förbättra jämställdhet i utbildningsval och karriärvägar i Sverige
- Standard timersättning enligt Handelshögskolans forskningsassistenttjänster.

För mer information se Forskningsassistent HT23.

 
23 augusti–30 september 2023