Nationalekonomiska institutionen

Ekonomihögskolan vid Lunds universitet

Ekonomipriset 2021

Publicerad: 2021-10-11

Kungl. Vetenskapsakademien har beslutat utdela Sveriges Riksbanks pris i ekonomisk vetenskap till Alfred Nobels minne 2021 till David Card, University of California, Berkeley, USA, Joshua D. Angrist, Massachusetts Institute of Technology, Cambridge, USA och Guido W. Imbens, Stanford University, USA.

Kungl. Vetenskapsakademien har beslutat utdela Sveriges Riksbanks pris i ekonomisk vetenskap till Alfred Nobels minne 2021:

med ena hälften till David Card, University of California, Berkeley, USA ”för hans empiriska bidrag till arbetsmarknadsekonomi” och andra hälften gemensamt till Joshua D. Angrist, Massachusetts Institute of Technology, Cambridge, USA och Guido W. Imbens, Stanford University, USA ”för deras metodologiska bidrag till analysen av kausala samband”

Mer information om Ekonomipriset 2021

Naturliga experiment ger svar på viktiga samhällsfrågor

Vid frågor inom detta området - kontakta gärna Petter Lundborg (Sv/Eng), Kaveh Majlesi (Eng), Jan Bietenbeck (Eng) Therese Nilsson (Sv/Eng) och Petra Thieman (Eng)