Nationalekonomiska institutionen

Ekonomihögskolan vid Lunds universitet

Anslagstavla

Praktikplatser, informationsmöten, seminarier, föreläsningar, et cetera

Nedan anslås sådant som är eller som kan vara av specifikt eller allmänt intresse för dig som student såsom praktikplatser, informationsmöten, föreläsningar, seminarier, studentjobb och liknande. Via länkarna når du mer information om respektive inlägg.

RBB Economics in Stockholm recruits economist

RBB Economics offers career opportunities for entry level economists.

15 december– 6 juni 2021

Studenthälsan - kurser och föreläsningar VT21

Du kan gå ett antal kurser på Studenthälsan. Vissa kurser anordnar vi löpande varje termin, andra anordnar vi på begäran. Välkommen!

22 januari–31 maj 2021

Studieverkstaden

Vill du förbättra din studieteknik? Vill du bli bättre på att skriva akademiska texter? Vill du bli säkrare på att tala inför andra? Då kan du vända dig till Studieverkstaden!

22 januari–31 maj 2021

Nationalekonomiska föreningen - studentmedlemskap

Nationalekonomiska Föreningen är ägare och utgivare av tidskriften Ekonomisk Debatt. Föreningens medlemmar får tidskriften som medlemsförmån.

27 januari–31 maj 2021

Sveriges riksdag - uppsatstävling för studenter

Från och med 2020 kan högskolestudenter delta i en årlig uppsatstävling om riksdagen. De vinnande bidragen kan skrivas inom valfritt ämne men ska ha en tydlig koppling till riksdagen. Två vinnare kommer att utses varje år.

27 januari–31 augusti 2021

Uppsatsstipendium - Compricer

Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Vi brinner för att göra svenska hushåll lite rikare och att sprida kunskap om privatekonomi.

19 februari–30 september 2021

Praktik HT21 - Sydsvenska handelskammaren

Nu har vi öppnat upp för ansökningar till två praktikplatser hösten 2021, med sista ansökningsdatum 31/5 2021. En plats har fokus på kommunikation och en på analys och lobbyarbete. Placeringsort är Malmö.

3 mars–31 maj 2021

Ekonomifakta söker föreläsare HT21

Med föreläsningsturnén ”Det har blivit bättre” har Ekonomifakta, en del av Svenskt Näringsliv, besökt mer än 500 skolor och träffat över 80 000 elever sedan starten för 9 år sedan.

12 april–19 maj 2021

Praktik HT21 - Pratham Sverige

Bli del av det svenska kontoret till en av världens mest erkända icke-vinstdrivande utbildningsorganisationer, Pratham.

5 maj–11 juni 2021

The Hydén Award 2020/2021

You are hereby invited to submit your thesis for the Hydén Award (after Professor Göran Hydén). In 2002, the Hydén Award was founded to encourage research on development related issues.

12 maj–17 juni 2021